Licisták tárlata a díszteremben

A tanév végére tervezett Művészeti Napok előprogramjaként kedden nyílik az iskola dísztermében a Líceumi Tárlat.

Közel ötven pasztellkép, linómetszet, kréta-, ceruza, szénrajz, grafika mutatja be keddtől a licisták képzőművészeti tehetségét. Schmidel Bernadett tanárnő igazi tárlatot rendezett tehetséges diákjai munkáiból.

- A Művészeti Napok apropóján szeretnénk megmutatni azokat az alkotásokat, amiket licisták készítettek a rajzórákon, küldtek be pályázatokra vagy különböző versenyekre. Bőven volt miből válogatni! Nagyon tehetséges és szorgalmas diákjaink vannak, és az sem titok, hogy a kiállítással azokat is bátorítani és motiválni szeretnénk, akik eddig nem nyúltak még rajzeszközökhöz, legalábbis nem az önkifejezés eszközét látják benne - mondta el a tanárnő, aki Vincent van Gogh szavaival is üzen: "Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja "nem tudsz festeni", akkor okvetlenül állj neki festeni, és a hang elnémul".


A kiállításon láthatóak lesznek többek között pályázatra készült tervek épületbelsőkről, Munkácsy-parafrázisok, madártanulmányok, portrék, csendéletek is. A tárlatot június 4-én 15 órakor Magyar Mónika grafikusművész nyitja meg, közreműködik Barlai Bella fuvolán és Cser Barna zongorán.


Kalmár István könyvborítóterve.