Lili az angliai útra és nyelvgyakorlásra költi az ösztöndíját

Az angol nyelv gyakorlására használja fel Schedius-​ösztöndíját Simon Lili (9.A), aki a Líceum által szervezett nyári utazást finanszírozza a támogatásból.

- Szeretem az angol nyelvet, Harkányiné Horváth Enikő tanárnő óráit is. A Líceum által meghirdetett nyári angliai útra már emiatt is nagyon szerettem volna elmenni. De vonzott a lehetőség már más okokból is. Egyrészt érdekel az ottani élet és kultúra, másrészt kipróbálhatom a nyelvtudásom, harmadrészt pedig mert többen is mennek az osztályból és ráadásul a meghirdetett programok is érdekesek. A szüleim támogatták is ezt a vágyamat, de az út ára azért megterhelte volna a családi költségvetést. Nagyon örülök, hogy a Schedius-​ösztöndíjnak köszönhetően nem kell áldozatot hozniuk értem - mondta el Simon Lili, aki egyike annak a hat licistának, akik az evangélikus egyház Schedius-ösztöndíjára pályáztak sikeresen. Lili 300 ezer forint támogatást kapott, így a nyári szünetben bátran belevághat a nagy kalandba, utazhat az angolos csoporttal a távoli szigetországba.


- Már alig várom, biztos vagyok benne, hogy nagy élmény lesz! - búcsúzott Simon Lili.

A Schedius-​ösztöndíjra évente egyszer azok pályázhatnak, akik valamely evangélikus középiskola 9–13. évfolyamára járnak, evangélikus felekezetűek, aktívak az evangélikus közösségért végzett munkában, és kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a tudományok, a művészetek vagy a sport területén. Simon Lili minden feltételnek megfelelt.