Már ők is tudják, hogy itt évszázados értékekre lelnek

A Líceum egyedi hagyományainak egyike a mujkók, azaz az új diákok bevezetése az iskolai élet rejtelmeibe. Az ötödik évfolyam már megkezdte a felkészülést.

Hány éve alapították a Líceumot? Mi volt régen a tornaterem helyén? Hol van az iskola szellemének festménye? Mit nem szabad senkinek sem megszólaltatnia? Mi van a rácsok mögött? Milyen híres elődök koptatták ezeket a lépcsőket? Ki dobta be néhány diáktársát a tóba? Ezernyi érdekes történet fűződik a Líceumhoz, amiből idén is Tölli Balázs igazgató adott át egy csokorra valót az iskola új diákjainak.


Kedden az ötödikes mujkók ismerkedtek a Líceummal; a hitéletről dr. Simon Attila iskolalelkész számolt be, invitálva őket az alkalmakra és a közösségekbe. Kiss Igor diákelnök a Líceumi Diákszövetség hagyományairól és programjairól, Jakabné Csizmazia Eszter tanárnő a rendezvényekről tájékoztatta az új diákokat. A mujkóknak nyilván rengeteg új információt kell most feldolgozniuk, de rá fognak jönni: megéri.


Megérezhették a sok adatból és érdekes történetből, amit az igazgató úrtól hallottak, hogy egy izgalmas és érdekes-értékes iskolába kerültek. Több mint öt évszázad alakította a líceumi hagyományokat és annyi minden történt itt! És mi minden fog még!


Az iskola és az udvar bejárása után a két ötödik osztály diákjai is ismerkedtek egymással, játékos feladatokkal, vetélkedővel töltötték a délutánt. Megkezdődött a közösséggé válás, kicsiben és nagyban is.


(Az ötödik évfolyam mujkódélutánjáról fotókat találtok a LIDISZ Facebook-oldalán!)