Megmutatták a licista lányok, hogyan kell focizni

Megnyerte a vármegyei döntőt a Líceum leány futballcsapata a Diákolimpián, s ezzel az ország legjobbjai közé jutott, holott korcsoportjukban messze ők voltak a legfiatalabbak.

Jakab Dorottya (5.A), Balogh Lili (6.B), Nagy Boglárka (6.B), Nagy Réka (7.A), Gilicz Vanda (7.A) és Lázár Luca (7.B) megmutatták, hogy a lányok igenis jól tudnak focizni! A labdarúgó Diákolimpia negyedik korcsoportjában mindkét elődöntőt megnyerték, a megyei döntőben pedig Fertőszentmiklós, Csorna, Rábapatona és Győr csapatával kellett versengeniük az elsőségért. A nagy esélyesnek a megyeszékhely együttesét tartották, de a soproni licisták az első félidő 0-1-es állását 2-1-es győzelemre fordították.


- Nagyon ügyesen játszottak, kivétel nélkül, mind a hat lányt csak dicsérni tudom. Pedig az ellenfelek csapataiban jellemzően nyolcadikosok fociztak, úgyhogy mi voltunk messze a legfiatalabbak a pályán. Okos, lendületes futballt játszott a licista csapat, nagyon elégedett voltam velük. A lányok egyébként nemcsak tehetségesek, hanem gyakorlottak is, hiszen az SC Sopronban fociznak - árulta el a játékosok teljesítményéről Horváth József testnevelő tanár.

A Líceum leány futballcsapata május 3-5. között játszik majd a Diákolimpia országos döntőjén, Zalaegerszegen. Hajrá lányok, drukkolunk!