Metrófelújítás licista nézőpontból

Kalmár István (10.B) az M3-as metró felújítása kapcsán kiírt rajzpályázaton különdíjat érdemelt színes és meggyőző alkotásával.

Az M3 metróvonal felújítása kapcsán harmadik és egyben utolsó alkalommal írt ki alkotói pályázatot a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága. Schmidel Bernadett tanárnő meglátta a lehetőséget, és szólt is jó kézügyességű, alkotó diákjainak erről, köztük Kalmár István tizedikes licista figyelmét is felhívta a pályázatra. Istvánnak nem is kellett kétszer mondani...


- Nagyon szeretek rajzolni és motiválnak az ilyen lehetőségek. Egyrészt megmozgatják az ember fantáziáját, másrészt mindig jó visszajelzést kapni. A tanárnő évek óta segít a fejlődésben, már általános iskolában is jártam hozzá szakkörre is - mondja a licista, aki szeret kísérletezni a papíron, mégis könnyű felismerni alkotásait. Merészen és jól használja a rendkívül élénk színeket.

Az M3 metrófelújítás más nézőpontból című pályázatra benyújtott képe filctollal készült, s tulajdonképpen István elképzelése arról, hogyan néz majd ki egy metrószerelvény ötven év múlva. Azon kívül, hogy gyors lesz, halk, kényelmes és környezetbarát, a licista szerint természetesen fantasztikusan színes is. Közel ötszáz pályamű közül választották ki Kalmár István rajzát, s díjazták a különdíjjal, ami mellé még értékes ajándékokat is kapott: belépőt a Robert Capa Központba, könyvet, bögrét és levásárolható utalványokat.