Nem vagyunk egyedül!

Jézus mennybemenetelét ünnepelte a Líceum csütörtök délelőtt az evangélikus templomban.

A húsvét utáni 40. napon ünnepli a kereszténység Jézus Krisztus mennybemenetelét. Pelikán András lelkész igehirdetésével és Simon Attila iskolalelkész szolgálatával a Líceum közössége is együtt imádkozott ezen az ünnepnapon.


- Ha az egyik ajtó bezárul, kinyílik egy másik. Jézus és a tanítványok esetében viszont ez nem volt ilyen egyértelmű. Jézus felment a mennybe, követői többé nem láthatták, nem érinthették, úgy érezték, már semmi sem oyan, mint amikor Uruk a közelükben volt. A tanítványok elbizonytalanodtak, de a félelem, a bezártság után eljött a pünkösdi erő, és akkor rájöttek: hiszen Jézus éppen ezt ígérte! Felment a mennybe és ott ül az Atyaisten jobbján... - magyarázta az ünnep lényegét Pelikán András a licistáknak. Akiknek nyilván ismerős az az érzés, amikor utólag jövünk rá az összefüggésekre...

- Jézus mennybemenetele nem azt jelenti, hogy nincs velünk, hanem azt, hogy a lélek által van itt. Értünk és a javunkra van, és vele sosem vagyunk egyedül - hívta fel az ünnep legfontosabb üzenetére a figyelmet a lelkész.