Német versmondók sikere

Több dobogós helyet és még különdíjat is begyűjtöttek a licisták a megyei német szavalóversenyen.

Locsmándi-Kozák Viola tanárnő tanítványai kiválóan teljesítettek a Fenyő téri iskolában rendezett megyei német szavalóversenyen. A népes licista mezőnyt Szabó Erika tanárnő kísérte el a megmérettetésre és büszkén kísérhette figyelemmel az eredményeket: dobogós helyezések is születtek.

Két kategóriában versenyezhettek a szavalók: az irodalmi némettel és a tájszólással előadott verselésekkel. Előbbi esetében a két szabadon választott költemény közül az egyiknek magyarországi német nemzetiségű szerzőtől kellett származnia.


A tájszólás kategóriájában Gál-Kürti Kata (8.B) - akinek Zistler Roland tanár úr segített - második helyezést ért el.

Az irodalmi németet szavalók népes táborában a 7-8. évfolyamosok versenyében Márkus-Zalatnay Sára (7.B) első, azaz a legjobb lett! Ugyanebben a csoportban versenyzett Kovács Dominika Napsugár, ő a negyedik helyen végzett.

Fülep Zsófia (5.B) az 5-6. évfolyamosok között lett a legjobb, a zsűri az ő szavalatával volt a legelégedettebb! Pálla-Ágotay Zoé (5.B) különdíjat érdemelt a versmondásáért, Tóth Kristóf (5.B) pedig a harmadik legjobb lett.

A verseny mindkét kategóriájának első három helyezettje továbbjutott a területi versenyre, amit a Komárom-Esztergom vármegyei Tarjánban rendeznek meg áprilisban.