Ötből négy: Csigó Ábel

Csigó Ábel is 2018-ban érettségizett a Líceumban, most az ELTE bölcsészettudományi karán tanul, immár filozófia mesterszakon. Már másodszor nyerte el a Széchenyi-ösztöndíjat.

A soproni önkormányzat minden évben kiírja pályázatát a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjra. A város támogatását a legjobb eredményeket felmutató öt egyetemista nyerheti el. Tavaly három licista kapta meg Sopron ösztöndíját, idén már négyen: Csigó Ábel, Boa Patrik, Bartokos Botond és Mentes Alexa Dóra. (Az ötödik ösztöndíjas Szőke Péter.) Sorozatunkban bemutatjuk Sopron elismert diákjait.

Csigó Ábelt az akadémiai pálya vonzza, szeretne tanulmányai befejezése után is az egyetemen maradni.

- Az ELTE Eötvös József Collegiumának is tagja vagyok, így elég sok órám van, a tanulás határozza meg a mindennapjaimat - mondta el Ábel, aki elfoglaltságai ellenére hazautazott, hogy személyesen vegye át az ösztöndíj elnyerését tanúsító oklevelet.

- Jó volt újra találkozni osztályfőnökünkkel és meglátogattuk az igazgató urat is, ezek igazán jó élmények voltak. A Líceum számomra egyébként is pozitív emlék, sokat adott nekem az iskola. Visszatekintve azt látom, hogy a mi iskolánk közel maradt a klasszikus gimnáziumi értékekhez. Az ott eltöltött nyolc évem alatt azt tapasztaltam, hogy humán beállítottságúként különösen jól tudtam érvényesülni. A Líceum olyan szemléletmódot és alapot adott, amire a most, bölcsészettudományi tanulmányaim során is kiválóan tudok építeni, a számomra fontos tárgyakat is magas színvonalon tanulhattam soproni iskolámban - osztotta meg gondolatait Csigó Ábel.