Ötletből sem volt hiány az idei farsangon

Farsangon minden lehetséges, még az is, hogy az osztályfőnök (játék)pisztolyt ránt vagy Harry Potter elvarázsol. Nevetésből, táncból, izgalomból bőven jutott a hat osztály mulatságán mindenkinek.

Tölli Balázs igazgató nyitotta meg az ötödik, hatodik és hetedik évfolyamok osztályainak farsangi mulatságát a díszteremben, majd rögtön felsorakoztak azok a hetedikesek, akik betanulták a nyitótáncot. Szépek, fegyelmezettek és ügyesek voltak, no meg bátrak is. Járt nekik a nagy taps, tánctanáruknak, Németh Józsefnek pedig a köszönet.


Amíg a jelmezes felfonulás résztvevői felöltöztek, a Flört együttes szórakoztatta a diákokat, de nem kellett sokat várni, megjelentek a rendőrök, betörők, közmunkások, kínaiak és arabok, katonák és mindenféle tarkabarka maskarások. A zsűri is felsorakozott: minden osztály delegálhatott az ítészek közé egy anyukát. A felvonuláson voltak egyéni jelmezesek és csoportosak, a két kategóriát később külön is díjazták. Pluszpont járt, ha az osztályfőnök is részt vett a mókában, és ha nyilvánvalóan közösségi volt a produkció. Az 5.A-ból például jópáran bankrablónak öltöztek, s míg osztályfőnökük, Sztrókay Edit tanárnő pisztolyával sakkban tartotta a tömeget, a zsákmányolt pénzzel megpróbálták megvesztegetni a zsűrit. Szabó Erika tanárnő osztálya, az 5.B, a Föld gyermekeinek öltözve nemcsak látványos felvonulást tartott, a mondanivaló is átjött: bármilyen színű, rangú, nyelvű, méretű és vallású lehetsz, ezen a bolygón testvér vagy.


Hatalmas tapsot kaptak a 6.A lányai is, akiknek Dárdainé Csonka Andrea tanárnő segített betanulni egy koreográfiát a Mi vagyunk a grund jól ismert dallamára.


A 6.B és a hetedikesek egyéni jelmezekkel léptek a zsűri elé, felvonultatva saját és valószínűleg szüleik kreativitását.

Amíg az ítészek a látottakat értékelték, újra a Flört zenélt, majd az eredményhirdetés következett. A csoportos jelmezek kategóriájában első lett a 6.A Grund-formációja, második a Föld gyermekei, vagyis az 5.B, harmadik pedig az 5.A bankrablói.

Az egyéni jelmezek közül a zsűri egyöntetű véleménye alapján Kovács-Dömötöri Abigélé (6.B) volt a legötletesebb és legjobban kivitelezett maskara. Abigél egy fáradt anyát ábrázolt, karikás szemekkel és teljes átéléssel vonszolta magát a zsűri elé, karján kisbabával, másik kezében a kicsik ellátáshoz szükséges kiegészítőkkel, miközben egy gyerek még a lábába is csimpaszkodott...


Második helyezett lett Kóczán Félix (7.A) arabként, harmadik pedig a charleston lányok, azaz Portik Olívia és Podmaniczky Petra (7.B).

A hangulatra már ekkor sem lehetett panasz, de az ezután következett tombolasorsoláson már tényleg rezegtek az ablakok. Izgalom, drukk, öröm, csalódás hangjai olvastak egybe a díszteremben, de nevetett az is, aki éppen nem nyert. Ilyen egyébként kevés volt, mert rengeteg nyeremény talált gazdára, s aki sok tombolát vett, az jó eséllyel többször is indulhatott a nyereményéért.

Nincs farsang zene és tánc nélkül, így volt ez a Líceumban, 2024 februárjában is...

(Fotók még a LIDISZ Facebook-oldalán.)