Pécsi zsidó emlékhelyekkel ismerkedtek a licisták

A Líceum évek óta részt vesz a Zachor Alapítvány programjain. Locsmándi Dániel igazgatóhelyettes ezúttal Pécsre vitte diákjait az érzékenyítő programra.

A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért egy civil oktatási szervezet. Azzal a céllal hozták létre, hogy pedagógiai megközelítéssel, oktatási programokkal és kiadványokkal segítse a diákokat a múltról való ismeretek megszerzésében, emellett érzékenyítsék és nyitottabbá tegyék a társadalmat az elfogadásra.


A Líceum már több programjukhoz is kapcsolódott - tavaly például egy kiállításuknak is helyet adott a gimnázium -, Locsmándi Dániel igazgatóhelyettes jóvoltából pedig a csatlakozó diákok már több helyszínen bejárhatták és megismerhették a zsidó emlékhelyeket. Sőt, házigazdája is volt már a Líceum az alapítványi programnak, decemberben több magyarországi iskola diákjainak mutatták meg a tanulók a leghűségesebb várost.


Az elmúlt hétvégét Pécsett töltötte a líceumi csapat. Végiglátogatták a pécsi zsidóság emlékhelyeit, jártak az egykori gettónál, a Zsolnay-negyedben pedig egy előadást hallgattak meg. A csapat a programban részt vevőkkel közösen egy plakátkiállításra is készül, a pécsi hétvége egyik feladata volt a plakáttervek előkészítése - tudtuk meg a tanár úrtól.