Pénz7: a pénzről érdekesen

Évek óta csatlakozik a Líceum a Pénz7 elnevezésű témahéthez, ami idén a korszerű pénzkezelés és digitális biztonság témakörét dolgozta fel. Több osztály is megismerkedhetett a készpénz és a modern fizetőeszközök közötti különbséggel.

Schmidel Bernadett tanárnő többek között az 5.B diákjaival ismertette meg játékosan és érdekesen a korszerű pénzkezelés és a digitális fizetőeszközök előnyeit. A Líceum minden évben csatlakozik a Pénziránytű Alapítvány és a Magyar Bankszövetség által meghirdetett Pénz7 elnevezésű témahéthez, aminek célja a pénzügyi tudatosság fejlesztése a diákok életkorának megfelelően.


A pedagógusok pénzügyi ismeretterjesztő munkáját ebben a tanévben három korosztály számára készült, digitális eszközökkel kiegészített komplett óratervek, tanári útmutató és segédanyagok támogatták. Az 5-6. osztályosok megismerhették a fizetési módokat, végiggondolhatták milyen előnyei, illetve hátrányai lehetnek a készpénzes, a bankkártyás vagy a telefonos, okosórás fizetésnek, érveket sorakoztathattak fel a korszerű fizetés mellett és ellen. Megtanulhatták a bankkártya elemeit, és a fizetési megoldásokkal kapcsolatos legfontosabb biztonsági szabályokat. Az ötödikesek meglepő tájékozottságról tettek szert az eszközöket illetően, de azért bőven volt még mit tanulni.


A 7-8. osztályosokat már abban segítették a tematikus órák, hogy el tudjanak igazodni a korszerű, készpénz nélküli pénzhasználati lehetőségek világában. Elsajátíthatták a lakossági folyószámla vezetéséhez és a számlacsomagok közötti választáshoz kapcsolódó alapvető tudnivalókat. A felsőbb évfolyamok pedig a korszerű pénzkezelés gyakorlati kérdéseivel foglalkoztak, hiszen ők már valószínűleg használják is a korszerű fizetési módokat.