Rajzban nagy licisták

A Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Egyéni Tanulmányi Versenyen kiválóan szerepeltek a Líceum diákjai. Első, második, harmadik helyezettünk is van, sőt, különdíjasunk is!

- Olyan alkotást kellett készíteni, amely külső vagy belső teret, illetve tereket ábrázol művészi formában. A térábrázolásról tanultakat felhasználva lehetett valóságos, vagy elképzelt tereket megjeleníteni - mondja a versenyről Schmidel Bernadett tanárnő. A hetedik évfolyam versenye kétfordulós volt, a beküldött művek mellett helyszíni alkotómunkára is sor került. A licisták kiválóan szerepeltek: Hámori Panka (7.A) első lett, Árvavölgyi Regina (7.B) második, Szabó-Kirády Liza (7.A) harmadik, Késmárky Antónia (9.D) pedig különdíjat érdemelt.


Hámori Panka már tavaly is első lett ezen a rangos versenyen. Idén egy saját maga által elképzelt épületbelsőt rajzolt, illetve festett meg, és a győri döntőn is tökéletesen oldotta meg a feladatot.


Árvavölgyi Regina a Magyar Operaház belső terét festette meg, Szabó-Kirády Liza a fantáziájára hallgatva tintával és arany filctollal rajzolt épületbelsőket, a döntőn pedig tűfilcet és vízfestéket használt. Késmárky Antónia a Keleti pályaudvarral érdemelt különdíjat, ráadásul ő most pályázott először. A lányok jó élményekkel és a nyerteseknek járó ajándékokkal is gazdagodtak. Azt ígérték, még sok szépet rajzolnak majd.