Regionális nemzetiségi német verseny: dobogós licisták

Mosonmagyaróváron rendezték meg a regionális nemzetiségi német versenyt, ahol az irodalmi németben és a dialektusokban is topon kellett lennie a diákoknak. A licisták ott voltak...

Korosztályonként mérték össze felkészültségüket a mosonmagyaróvári német nemzetiségi versenyen a németül szavaló, illetve prózát mondó diákok. A regionális megmérettetésen a Líceum több tanulója is indult, és rendkívül jól szerepeltek. Tovább is jutottak a következő megmérettetésre.

Az irodalmi német (Hochdeutsch) versenyében, az 5.-6. osztályosok kategóriájában Márkus-Zalatnay Sára (6.B) első helyezést ért el. A 7.-8. osztályosok között Gál-Kürti Kata (7.B) negyedik lett, s ő is továbbjutó. (Felkészítő tanáruk Drobina Andrea volt.)


A dialektust is ismerők (Mundart) versengésében kiváló eredmények születtek. Demeter Ádám (8.B) első, Prikazchikov Igor (8.B) második helyezett lett.

A felsőbb korosztály versenyén Király Regina (10.C) hozta el az első helyezést, Andrik Artúr (10.C) második lett. (Mindketten Zsuppánné Cellik Barbara tanítványai.)

Az irodalmi német legjobb ismerői is licisták: Hanzély Szonja (11.C) első lett, Tóth Levente Botond (11.C) második, Gálos Fanni (11.C) harmadik, Gludovátz Luka (11.C) negyedik helyezett - vagyis továbbjutók! (Mindnyájuknak Lang Krisztina volt a felkészítő tanára.)

Tornyossy Péter (11.C) a tájszólást is ismerők versenyében volt a 11.-12. évfolyamosok között felülmúlhatatlan: első helyezést ért el.

A versenyen a zsűriben is képviseletet kapott a Líceum: Langer Ágnes tanárnőt a bírálók közé hívták a szervezők.