Segítsünk Szofinak!

Szofi 10 éves gyönyörű nyíregyházi kislány, aki a leukémiából felgyógyult, most azonban rosszindulatú agydaganat támadta meg. Iskolája gyűjtést szervez a külföldi gyógyíttatására.

Jól tanul, szépen zongorázik és 2023 december végéig rendszeresen lovagolt is Szofi, a nyíregyházi Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola harmadikosa. A kislánynál 2018-ban leukémiát diagnosztizáltak, de nehéz évek, fájdalmas kezelések után Szofi 2023 decemberében megkapta az „Élet karkötőjét” - a szimbólumot, ami azt jelenti, meggyógyult. Az öröm azonban - micsoda tragédia! - nem tartott sokáig. Az édesanyjával élő Szofi januárban rosszul lett; fájlalta a fejét, hányt. A klinikán a legrosszabbal kellett szembenézniük. A kislány agyában rosszindulatú daganatot találtak.

- Ami még ennél is kétségbeejtőbb az az, hogy a szövettan szerint az egyik legalattomosabb daganattípus támadta meg kis diákunkat. Jelen állás szerint Szofinak csak külföldön van lehetősége gyógyulásra - mondta el megkeresésünkre Pampuch Zoltán, a kislány iskolájának igazgatója. Vagyis több tízmillióra lesz szükség, hogy Szofi életét megmentsék, itthon ugyanis csak lassítani tudják a daganat fejlődését. A kislány most a debreceni klinikán kap kemo- és oxigénterápiát, valamint sugárkezelést.

Pampuch Zoltántól megtudtuk azt is, Franciaországban találtak egy olyan orvoscsapatot, illetve intézményt, ahol már több gyermeket kezeltek sikeresen hasonló diagnózis után. Az iskola gyűjtést szervezett annak érdekében, hogy segítsenek előteremteni Szofi külföldi gyógykezeléséhez szükséges tízmilliókat.

Csatlakozzunk mi is a segítőkhöz!

Szofit és édesanyját a Debreceni Egyetem Gyermekklinika Gyermekhematológiai-Onkjológiai Részlegét közvetlenül támogató Leukémiás Gyermekekért Alapítványon keresztül lehet támogatni.

Bankszámlaszám: 10200304-41413746-00000000 A közlemény rovatba fel kell tüntetni „Szofi”.

Az alapítvány közhasznú szervezet, igy a beérkezett támogatási összegről adóalap-csökkentő igazolást adnak ki. A támogatással kapcsolatos kérdésekben az Alapítvány kuratóriumi tagja Hetey Attiláné, Rita készséggel áll minden támogató rendelkezésére. Elérhetőség: gondolunkratok@gmail.com; + 36 30 2492 873