Szalagot kapott a "leghangosabb" osztály

A líceumi hagyományok szerint tartotta szalagavatóját a 12.A osztály. Vidám paródiájuk középpontjában az ellopott érettségi tételek álltak, az utánuk indított nyomozás pedig régi stiklikre is fényt derített.

A végzősök utolsó gimnáziumi évének egyik meghatározó eseménye a szalagavató. A líceumi hagyományok szerint - bár nem tilos könnyeket hullatni - a műsor elsősorban a jókedvű viccelődésről szól. A tanárparódiák mindenképpen.


Zistler Roland tanár úr osztályának szalagavatói történetében ellopták az érettségi tételeket. Bár az évfolyam mind a négy osztályában keresni lehetne a tetteseket, a gyanú azonnal a 12.A-sokra terelődik. Nem véletlenül, persze, hiszen, ahogy a műsorból is kiderült, ők az az osztály, akik hírnevüket már kisgimnazistaként megalapozták. Tőlük zengett gyakran a folyosó, és tőlük zengett a tanári is, amikor őket emlegették.

- Az eltűnt tételek után indított nyomozás során a tanáraink segítettek a rendőröknek. Közben persze több régi stiklinkre is fény derült - foglalta össze nevetve a műsor cselekményét a "darab" egyik fő koordinátora, Konyári Gréta. Az előadásban előkerült a kispárna, ami irodalom órán pihenésre csábított egyeseket. Egy óriási kulacs is a 12.A-ra terelődött gyanút erősítette meg. Kiderült, hová lett Dagobert bácsi kincse. Ez főleg az osztályfőnöknek volt meglepetés, aki gyerekként a tévében nézte a Kacsameséket, ám egy váratlat bejelentés miatt megszakították az adást, így eddig homány fedte az arany sorsát. Az osztály saját maga szinkronizálta a mesesorozatnak ezt a részét, így derült ki, hogy az elveszett kincs éppen az osztályfőnök számlájára került...

Az előadás végén persze lelepleződik a tolvaj banda is, egy titkos hálózat, vagyis a 12.A.


De a szalagavató nemcsak móka, komoly és ünnepélyes alkalom is. A szalagok feltűzése már a búcsú előkészítése, az utolsó gimnáziumi hónapok jele, az érettségi és a ballagás első felvonása. A 12.A már ráfordult a célegyenesre.