Szombathelyi diákok ismerkedtek a híres Líceummal

A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola énekkarát és tanáraikat látta vendégül a Líceum. A lányok nemcsak megnézhették a gimnáziumot, tartalmas program tette felejthetetlenné a napjukat.

Néhány második osztályos vendégnek a földet söpörte a ráadott fehér köppeny, amikor megérkezésüket követően rögtön a kémia laborba kísérték a vendégeket. Kicsit megszeppentnek tűntek a pipettákat, kémcsöveket és bunsen égőket látva, de Lukácsi Erzsébet laborfoglalkozásán gyorsan feloldódtak. Simon Viktória tanárnő segítségével és Lukácsi Erzsébet irányításával kísérletezhettek korosztályuknak megfelelő feladatokkal a 2-8. osztályos szombathelyi diákok. Hol itt, hol ott hangzott fel az aztaaaaa és a vaúúú, ahogy szállt a füst, villant a fény vagy éppen elszíneződött a papír.


Az érdekes és sok információt is tartalmazó laborfoglalkozás előtt Baráth Mónika igazgatóhelyettes köszöntötte a vendégeket; a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 25 fős leány énekkarát, karvezetőjüket és kísérő tanáraikat. Borsos Beatrix karvezető megköszönte a meleg fogadtatást, az értékes programokat és azt ajánlotta diákjainak, hogy alaposan nézzenek körül. Kiderült közben az is, hogy régi kapcsolat fűzi össze a két intézményt és nemcsak evangélikusságuk okán. Az Öveges program keretében is partneriskola volt a Reményik közössége, a líceumi Gombocz Endre Természettudományi Labort rendszeresen felkeresték a szombathelyi diákok.


Az izgalmas kísérletek után Baráth Mónika vezetésével az iskolával ismerkedtek a vendégek, akik ámulva hallgatták a sok érdekességet. Az ország második legrégebbi gimnáziumának számtalan híres tanára és diákja volt, legendás történetek születtek fennállásának évszázadai alatt.


Természetesen nem lehetett kihagyni a közös programok sorából az éneklést sem. A díszteremben Takács Andrea tanárnő tartott rendhagyó énekórát a 10.A-val. Közös dalolás után a vendég énekkar is megmutatta tudását, majd a licista Cser Barna és együttese muzsikált.


Simon Attila iskolalelkész közös imádságra hívta a vendégeket, akik ebéd után még a kollégiumot is megnézték. Nem lenne meglepő, ha a tartalmas nap tapasztalatai után úgy döntenének jópáran, hogy szeretnének ők is licistákká válni. Ennek pedig nincs is akadálya.