Tájfutással ismerkedtek a licisták

Tájfutás a tornateremben? Miért ne!? A Líceum 5-6. évfolyamos diákjainak tartottak bemutatót és versenyt a SMAFC tájfutó szakosztályának sportolói.

Akadálypályává alakult a Líceum tornaterme, ahol az 5-6. évfolyamos diákok lelkesen próbálhatták ki, milyen is a tájfutás. Persze terepen sokkal izgalmasabb, de így lelkes híveket szereztek a SMAFC tájfutói, akik nemcsak elmagyarázták a sportág szabályait, meg is mutatták.


A gimnazisták pedig ki is próbálhatták; ahogy az igazi tájfutók, ők is megkapták a térképet és a tájolót helyettesítő chipet, amivel a számukra kijelölt pontokat a megfelelő sorrendben minél gyorsabban kellett megtalálniuk és a chippel ezt igazolniuk. A végén a számítógép kiértékelte, ki volt a leggyorsabb és a legügyesebb.


Az izgalmas bemutató és verseny a sportág népszerűsítésének célját is szolgálta. A SMAFC tájfutó szakosztálya ugyanis tervezi, hogy utánpótlást szervez. A licisták között valószínűleg találnak is jelentkezőt, aki legközelebb már az erdőben, a mezőn vagy éppen a városban keresi az ellenőrző pontokat.