Találékonyságban győztesek

Licista diákokból álló csapat nyerte meg az IdeaFest középiskolás ötletversenyének területi döntőjét. A három fiú erőnléti sportolók számára kifejlesztett platformmal nevezett a megmérettetésre.

A versenyt az INPUT Program hozta létre, a szervezést pedig közösen végezte a Startup Sopronnal, a nagy reményekkel kecsegtető kezdő vállalkozások támogatására szerveződött soproni közösséggel.

– Danival régóta barátok vagyunk, ő hívott meg a versenyre, amit a Startup Sopron Facebook-oldalán látott – mesélte a 11.D osztályos Ábrahám Gergő. – A feladatunk egy olyan startup ötlet kitalálása volt, amely a gyakorlatban is működőképes lehet.


Mivel Dani évek óta fut a Soproni Atlétikai Clubnál és Ausztriában is, szembesült azzal a problémával, hogy a futóversenyeket nehéz megtalálni, körülményes nevezni rájuk, illetve az információáramlás sem zökkenőmentes. Így merült fel az applikáció ötlete, amely nemcsak a versenyeket teszi kereshetővé, hanem a szervezőknek a nevezés lebonyolítását is megkönnyíti.

– A verseny célja a koncepció kidolgozása és a piackutatás volt – folytatta a szintén 11.D-s ötletgazda, Kiss Dániel.

– Az első körben a pályázatot kellett leadnunk, a második körben pedig prezentáció formájában adtuk elő az elképzelésünket.

– A területi döntőbe a városi válogatók után már csak két soproni és két mosonmagyaróvári csapat jutott be – tette hozzá Dunaveczki Attila, a Startup Sopron egyik alapítója és az INPUT Program soproni területi koordinátora. – A többi csapatnál főleg a megvalósíthatóság ütközött akadályokba, de érdekes ötletek születtek, mint például egy hűthető telefontok, egy alkalmazotti platform a betanulási folyamat optimalizálására vagy egy hazakísérő applikáció a veszélyesetek elhárítására, amellyel a másik soproni csapat – az SVK tanulói – állt elő.

A diákoknak Folczné Polgár Annamária tanárnő segített a felkészülésben, aki mindhármukat tanítja. Dani és a nyertes csapat harmadik tagja, Winkler Dominik korábban egy angol nyelvi prezentációs versenyen is sikeresen szerepelt. Nagyon büszke a fiúkra, akik céltudatosak, pontosan tudják, hogy mit és hogyan szeretnének elérni, és mindig akkor teljesítenek a legjobban, amikor arra a legnagyobb szükség van, éppen ezért jó versenyzők is.

A győztes csapatnak a Full Sopron Kft. ügyvezetője, Csapó Péter adta át a cég által felajánlott 100.000 forintos támogatást. A Pannonia Hotel egy éves fitnessbérlettel ismerte el a fiúk munkáját, az IdeaFest jóvoltából pedig egy külföldi utazáson vehetnek részt. A márciusi országos döntőre el is szeretnék kezdeni megvalósítani az ötletüket a fiúk, akik ezúton is köszönik Dunaveczki Attila, a felkészítő tanárnőjük és iskolájuk, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum támogatását.


Forrás: Sopronmédia