Támogató öregdiákok

- Nagyon erős a kohézió. Egykori osztálytársaimmal és az iskolával egyaránt, és visszük tovább a hagyományokat is - fogalmaz a Líceumban érettségizett Árkossy Máté. Vitéz Tamással együtt örömmel támogatják licisták versenyeit, tanulmányait.

Árkossy Máté és Vitéz Tamás a Líceum öregdiákjai, akik ugyan elkerültek Sopronból, a városhoz és iskolájukhoz ma is kötődnek. Legutóbb a Neumann 2020 informatikai versenyen találkoztak egykori tanárukkal, Babics Csabával...

- 2006-ban érettségiztünk, nyolc évig volt együtt az osztály és nagyon jó, összetartó társasággá váltunk. Osztályfőnökünk, Soltráné Sebestyén Anna volt közösségünk középpontja, motorja, immár sajnos nélküle, de még mindig szoros köztünk a kapcsolat. Az osztály egy része ma is heti kapcsolatban áll egymással - mesélte Árkossy Máté.

Érettségi után osztálytársával, Vitéz Tamással együtt a műszaki egyetem építőmérnöki karán folytatták tanulmányaikat. Árkossy Máté és egy harmadik barátjuk megalapította a Grüne Antwort Kft.-t, ahol Vitéz Tamás a kezdetek óta segíti a munkát.

A cég fő profilja az ipari területen végzett rendszerintegráció, az egyedi épületautomatikai és épületfelügyeleti rendszerek fejlesztése és kivitelezése. Hisznek abban, hogy a jó munka a kreatív egyéni megoldásokban és a személyre szabott kivitelezésben rejlik. Fontos számukra a hatékonyság és a környezettudatosság.

- A felnőttként szem előtt tartott értékrendet alapvetően a családunkból hoztuk, de a Líceum is ráerősített erre és tett hozzá. Szerettem a Berzsenyibe járni, ezért is tartom fontosnak, hogy folytassuk hagyományait. A cégen keresztül, de egykori osztálytársaimmal közösen is, örömmel segítünk, ha tudunk. A Neumann 2000 versenyt licisták nyerték, őket díjazni külön öröm volt számunkra, de amikor a pandémia alatt, a tantermen kívüli oktatás időszakában került néhány diák nehéz helyzetbe, akkor is igyekeztünk segíteni. A Líceumban ez így természetes - zárta Árkossy Máté.