Tanévzáró a legjobbak elismerésével

A 2021/22-as tanévet lezáró istentiszteleten a Líceum legjobbjait tisztelte meg a taps, no és az igazgatói bejelentésnek örvendett: "az iskolaévet lezárom, jó nyarat mindenkinek!".


"Hálát adunk a tanévért, az eredményekért, a közösségünkért!" - nyitotta meg a bizonyítványosztást megelőző istentiszteletet az evangélikus templomban dr. Simon Attila iskolalelkész. "Isten után szomjazik lelkem, az élő Isten után..." - folytatta a választott igével.

- Nehéz tanév van mögöttünk. Kibújtunk a képernyő mögül, de állandóan éreztük a fenyegetést, hogy újra tantermen kívüli oktatásban kell folytatnunk. Amikor végre megnyugodhattunk volna, kitört a szomszédban a háború. Karácsonykor rászorulók helyett háborús menekülteket segítettünk, a fenyőfánkon pedig díszek helyett QR-kódok függtek. Kísérleti év volt, amelynek során szomjaztuk a felüdülést... Mindenki egy békés, jó világra szomjazik, s ezt csak Isten adhatja meg nekünk - mondta többek között igehirdetésében Simon Attila.
A közös ima és ének után Tölli Balázs igazgató jelentette be: 736 licista kapja meg bizonyítványát, közülük hatvanöten kitűnő minősítéssel. Tíz diáknak kell javítóvizsgát tennie, egy fog osztály ismételni. Százhuszonöten érdemeltek jutalomkönyvet.


Az érettségi eredmények legjobbjait tapssal köszöntötte a Líceum közössége. Kitűnő érettségi bizonyítványt kapott a 12.A-ból Demény Kamilla Bernadett, Hajnal Bence, Kiss Beatrix, Pál Patrik és Zsirai Mátyás, jeles bizonyítvány szerzett Cser Barnabás. Kitűnőre vizsgázott a 12. B-ből Forgács Krisztina, Horváth Virág, Lankovics Lilla, Nyári Júlia, Pucsek Karolina, Szabó Dániel és Varga Sára, jelest érdemelt Németh Filip és Tóth Tamara. A 12.C kitűnői: Krutzler Ádám, Németh Zsófia, Rad Maryam, Szántai Virág, Wilcsinszky Ádám, jeles lett Bognár Kata, Ferencz Norbert Levente, Hegedüs Botond Barnabás és Szála Zsófia. A 12.D-ből kitűnőre vizsgázott Baráth Ágnes Magdolna, Bognár Blanka, Fazekas Magdalena, Jámbor Albert, Kóczán Tímea, Marek Levente Márk, Németh Boglárka, Neuherz Richárd, Szabó Noémi, Szalai Mór, Varga Petra Krisztia, Vasvári Sára, Winkler Dominik Ádám, jeles érettségit Bokori Zsófia, Dobó Sára Eszter és Imre Anna tettek.


A legjobb diákjait idén is díjakkal ismerte el a Líceum, illetve a díjak alapítói. A legjobb biológusnak járó díjat és mellé a könyvutalványt Zsirai Mátyás (12.A) és Lankovics Lilla (12.B) érdemelték.
A legjobb rajzolónak járó Ágoston Ernő-díjat és a könyutalványt Varga Petra (12.D) kapta.
Csendes Péter (12.B) vehette át a legjobb sportolónak járó elismerést és könyvutalványt.
A Soproni Evangélikus Gyülekezet díját Szabó Dániel (12.B), Czigány Ábel (12.C), Hegedüs Botond (12.C), Krutzler Ádám (12.C) és Varga Petra (12.D) kapták.
A tanulmányi munkáért járó Dr. Lampérth Gyula-emlékdíjat a könyvutalványokkal Kiss Beatrix (12.A), Zsirai Mátyás (12.A), Lankovics Lilla (12.B), Baráth Ágnes (12.D) érdemelték ki.
A közösségi munka elismeréseként Sümeghy József-emlékdíjat és könyvjutalványt vett át Gászner Mira (12.A), Pucsek Karolina (12.B), Baranyai Jázmin (12.C), Vasvári Sára (12.D).
A legjobb történésznek járó Horváth Antal-díjat és könyvutalványt kapta Nyári Júlia (12.B), Varga Petra (12.D).
A Líceum irodalmi életében végzett kimagasló munkája elismeréseként a Kapi Alapítvány díjában és jutalmában részesült Rácz Leonóra (12.D).
A legjobb angolos és latinos elismerésére szolgáló Csaba József és Tóth Ferenc Emlékalapítvány díjában és jutalmában az angolból kiváló Winkler Dominik (12.D) részesült.
A nemzetiségi tagozat kiemelkedő diákjának járó díjat és ajándékát Krutzler Ádám (12.C) vehette át.

A Berzsenyi-díj II. fokozatával és az ahhoz járó értékes könyvutalvánnyal ismerték el Rad Maryam (12.C) licista munkásságát.


A Berzsenyi-díj I. fokozatát és a hozzá tartozó értékes könyvutalványt pedig Krutzler Ádám (12.C) vehette át.A kiválók között is kiválók elismerése után Tölli Balázs igazgató bejelentette: augusztus 31-én lesz a tanévnyitó, előtte pedig a tankönyvosztás, amiről az információkat a honlapon kell majd keresni.

- Békességben és egészségben töltsék a nyarat! Vigyázzanak magukra és egymásra! A végzősöknek jó erőt, egészséget kívánok, térjenek hozzák vissza amikor csak kedvük s idejük van - mondta az igazgató, majd a várt és ovációval fogadott bejelentést is megtette: "a tanévet lezárom!".
(További fotók a LIDISZ Facebook-oldalán.)