Taroltak a járási német versenyen a licisták

Az első, a második és a harmadik helyezést is a licisták érdemelték ki a járási szóbeli német tanulmányi versenyen. Mást nem is engedtek a dobogó közelébe.

Méltán büszke tanítványaira Szabó Erika tanárnő. A Petőfi Napok keretében megrendezett járási szóbeli német nyelvi versenyen a 7.B-s licisták voltak a legjobbak. Olyannyira uralták a mezőnyt, hogy minden dobogós helyet megszereztek.


"Harmadik helyezett lett a Líceum diákja, Horváth Olivér. Második legjobb volt a megmérettetésen a licista Bognár Bianka. Az első helyezett pedig ugyancsak a Líceum tanulója, Grubits Lóránt!"

Azért ezt tényleg jó lehetett hallani!

A sikeres versenyzők elmondták, témát kellett húzniuk és a mellékelt fotókról beszélniük. Grubits Lóránt az ünnepnapokat kapta; a karácsonyról, a húsvétról és március 15-ről, valamint a kapcsolódó szokásokról kellett beszámolnia. Nem éppen hetedikes tananyag mindennek a szókincse, de Lóránt tökéletesen megoldotta, meg is nyerte a versenyt.

Bognár Bianka elmesélte, nagyon izgult az elején, de a zsűri tagjai kedvesen és segítőkészen átlendítették a nehezén. A lakhelyéről kellett mesélnie, Sopront és az otthonát mutatta be németül. Horváth Olivér az első versenyző volt aki a zsűri elé állt, így talán megijednie sem volt ideje. Mindenesetre jó témát kapott, az étkezést. Hányszor, hogyan, kivel és mit? Ezekre a kérdésekre is jól megfelelt a német versenyen.