Tele vannak tervekkel az új diákelnökök

Egyed Mónika és Rácz Réka nyerték a diákelnök-választást, a Lidisz új "főnökei" szeretnék fellendíteni a közösségi életet. Tudatosan készültek az elnökségre.

A szavazás napján zenés fogadtatásban volt része a licistáknak, a kapualjban kis ajándékokkal, kedves mosollyal, szórólapokkal várta Mónika és Réka a választókat. Utólag is úgy érzik, jó kampányuk volt, sok segítséget kaptak tanáraiktól és osztálytársaiktól is. De miért akar valaki diákelnök lenni a sok tanulás mellett, esetleg a szabadidő (értsd: mozi, randi, stb.) kárára?

- A nővérem is ide járt, sőt, anyukám is, nagyon sokat meséltek az iskolai programjaikról, és alig vártam, hogy én is itt lehessek gimis. Csakhogy a mi elmúlt másfél évünket átírta a járvány, nem lehetett közösségi eseményeket szervezni. Többek között azért is akartam megnyerni az elnökválasztást, hogy most aztán felpörgethessük a líceumi programokat - mondja a 11. D-s Egyed Mónika a motivációiról. Kemény küzdelemben nyertek, nagy volt a verseny, így szép nyerni - teszi hozzá.

- Külön köszönjük Márkus Boróka segítségét, aki a profi fotókkal és instaoldalunkkal segített bennünket a győzelemhez - mondják a kampányban már profivá vált lányok.

Mónika Fertőszentmiklósról jár be, kilencediktől diák a Líceumban. Számára nem volt kérdés, hol akar gimnazista lenni, s nem is csalódott az iskolában.

- Ide jó bejönni reggelente, szuper a közösség, szóval nagyon jól érzem magam licistaként - mondja mosolyogva.

Rácz Réka a 9. B-ből igazi pörgős egyéniség. Völker tanárnő hozta össze az elnökjelölttel, Réka ugyanis már hetedikben tudta: egyszer szeretne indulni a diákelnök-választáson.

- A tanárnő szólt, hogy Mónika alelnököt keres maga mellé, én pedig a következő szünetben már meg is kerestem és bemutatkoztam: hahó, Réka vagyok, szeretnék az alelnököd lenni... Az első perctől kezdve jól szót értettünk egymással, nagyon hasonlóan gondolkodunk - meséli nevetve Réka, akinek nagy terve, hogy utazásokat szervez majd az évfolyamoknak. A Deák téri iskolából jött ötödikben a Líceumba, de azt mondja, ő már harmadik osztályban kinézte magának az iskolát és tudatosan készült a licista életre. Ma is úgy érzi, megtiszteltetés ilyen nagymúltú, hagyománytartó gimnázium közösségéhez tartozni.

S hogy mik a Lidisz új vezetőinek tervei? Egymást kiegészítve sorolják:

- Először a mujkóavatót kell majd jól megszerveznünk, aztán a diáknapokra kell új programokat kitalálnunk. Szeretnénk sulirádiót, iskolaújságot, kirándulásokat és utazásokat szervezni. Tervezzük, hogy a Széchenyi-gimnáziummal is felvesszük a kapcsolatot, nagyon jól esett, hogy ők is gratuláltak a győzelmünkhöz. Sok minden van még a tarsolyunkban, de mindennek az a lényege, hogy összetartó közösség legyen a Líceumban.