Tele volt büszke mosolyokkal a táncterem

Két estén is megtöltötték a licista táncosok és vendégeik a Liszt-központot a tánciskolájuk záróbálján, a Koszorúcskán.

Németh József tánctanár a tőle megszokott higgadt eleganciával vezényelte le a péntek és a szombat esti Koszorúcskákat a Liszt-központban. A licista táncosok megmutatták vendégeiknek - családtagjaiknak, tanáraiknak, barátaiknak és iskolatársaiknak - mennyire tudták elsajátítani a klasszikus társas táncok lépéseit. Bizonyították, hogy sikerült!


A Koszorúcska nagyon régi soproni hagyomány, a kifejezés a német Kranzen szóból származik, amely a fiúk öltönyére tűzött és a lányok csuklóján viselt kis csokorra utal. Sopronban ez a szó jelenti a tánciskola záróbálját is.


Németh József tánctanár hónapok óta gyakorolta a jelentkező párokkal a lépéseket, a záróbálon angol keringőt, tangót, rumbát, cha-cha-cha-t, mambót, bluest, jive-t, csárdást, bécsi keringőt és polkát táncoltak a diákok. A hagyományokhoz tartozik, hogy a Koszorúcskán nem zenekar, hanem zongorista játssza a muzsikát. Idén is Horváth Sándor ült a színpad nagy zongorájánál. Ugyancsak szép szokás, hogy a bemutató után a táncosok szüleiket kérik fel - a lányok az apukákat, a fiúk az anyukákat. Tele volt büszke mosolyokkal a táncterem.

A látványos táncbemutató az asztaloknál folytatódott, ahol a párok - és szüleik - vendégelték meg egymást, és természetesen folytatódott a tánc is, de már zenekarral és a tánctanár mindenre kiterjedő figyelme nélkül.


Fotók még a BDEG Facebook-oldalán.