Tesók a palánk alatt

A Líceum kosárlabdacsapata négy nyertes és egyetlen vesztes mérkőzés után ötödik helyen végzett a Diákolimpián. A tizenkét fős keretben Varga Boglárka is remekelt, nővére, az öregdiák Kamilla pedig másodedzőként segítette a csapatot.

Kicsit csalódottak a Varga testvérek a Diákolimpián elért helyezés miatt, hiszen egyetlen csapat volt eredményesebb náluk, a körbeverés miatt mégis ez csak az ötödik helyre volt elég. Pedig éremmel szerettek volna hazatérni, és a teljesítményük alapján meg is érdemelték volna. Mindennek ellenére jó érzésekkel zárta a versenyt a csapat két tagja; nem a helyezésre fognak emlékezni, hanem az első közös felkészülésre.
Varga Kamilla 2017-ben érettségizett a Líceumban, profi kosaras, bár most egy sérülés kényszerpihenőre ítélte. Másodedzőként segítette a líceumi lányokat Kaltenecker András mellett, míg húga, Varga Boglárka (10.B) a csapat játékosa.



- Már érettségi előtt megszereztem az edzői képesítést, így most örömmel vállaltam a feladatot. Valaha én is több Diákolimpián képviseltem a Líceumot, jó volt visszatérni az iskolába. Az külön élmény volt, hogy a testvérem is a csapat tagja - mondja mosolyogva Varga Kamilla, aki a Soproni Darazsaknál kezdte kosaras pályafutását. Érettségi után Zalaegerszegre szerződött, játszott Bécsben is, és éveken át volt a Sopron Basket játékosa. Egy tavaly áprilisi sérülés és műtét miatt most nem játszik, de a Darazsaknál az U11-es és az U14-es C csapatnál is vezetőedző.
- Élveztem a munkát, ügyesek is voltak a lányok, hatalmas előnnyel nyerték az elődöntőket. Érmet szerettünk volna, talán majd legközelebb - bizakodik Kamilla. Boglárka bólogat - rajta biztos nem fog múlni.
- Én a nővérem miatt kezdtem el kosarazni, szinte természetes volt, hogy ha ő ezt sportolja, akkor én is. Tudniillik nagyon jó tesók vagyunk - árulja el Varga Boglárka, aki a Darazsaknál az U16-os és az U18-as csapatban is irányító poszton játszik.
- Jó tanácsokkal eddig is sokat segített, de az új helyzet volt, hogy a csapatot, s persze engem is instruált. De ez kifejezetten pozitív élmény volt, és szerintem nemcsak nekem, a többieknek is - tette hozzá Boglárka.



A Líceumi csapat tagjai: Csaplár-Nagy Lara, Horváth Izabella, Szlávik Bianka, Horváth Virág, Varga Boglárka, Marosvölgyi Zsófia, Őri Sára, Szabó Rozina, Vajda Nóra, Herczeg Fióna, Egresits Réka és Vasi Hanna.
Edzők: Kaltenecker András, Varga Kamilla.