Tizenegyen képviselték a Líceumot az országos német versenyen

A Magyaroszági Németek Vers- és Prózamondó Versenyén több mint kétszáz versenyző vett részt. A licisták is ott voltak a fővárosi döntőn, ahonnan többek között a második és a negyedik helyet is elhozták.

A felsőbb éveseknek a regionális versenyen, az alsóbb évfolyamok tanulóinak a városi és a vármegyei fordulón is bizonyítaniuk kellett ahhoz, hogy bejussanak a Magyaroszági Németek Vers- és Prózamondó Versenyének döntőjére. Tizenegyen teljesítették ezt a feltételt, őket Pete-Pikóné Horváth Gyöngyi tanárnő kísérte az Apor Vilmos Katolikus Főiskola pesterzsébeti campusára, a verseny helyszínére.

- Két kategóriában versenyeztünk, az irodalmi németet, illetve a nyelvjárást választva - magyarázzák a versenyzők, akik számára jó élmény maradt a színvonalas megmérettetés és az utazás.

Két tizenegyedikes licista diák, Hanzély Szonja és Tóth Levente érték el a legjobb eredményeket, mindketten tapasztalt versenyzők és magas szinten beszélik a németet. Szonja második lett, Levente negyedik, de a helyezések századszázaléknyi különbségeken múltak!


(A fotón Hanzély Szonja a padon balra az eső, Tóth Levente a fiúk között balról a harmadik.)