Végre újra Berzsenyi bál!

Fergeteges hangulat és elegancia jellemezte a Berzsenyi 2024-es bálját a Liszt-központban. A legjobb az volt benne, hogy négy év után újra bálozhattak a licisták. A végzősök táncát többször is visszatapsolta a lelkes közönség.

Egymásra és tanáraikra is rácsodálkozhattak a licisták a Berzsenyi bál első perceiben: az öltöny, a nyakkendő fess fiatalemberekké tette a kamaszokat is, a hosszú vagy éppen csillógó, rövid ruha, a smink és a frizura pedig elegáns hölgyekké varázsolta a lányokat. Estélyiben azért a tanárnők és csokornyakkendőben a tanár urak is kevésbé tűntek szigorúnak.


A Flört együttes pillanatok alatt hangulatot teremtett a nagyteremben, külön öröm volt látni, mennyi táncos lábú fiatal jár a Líceumba. Elvégre a tánc is a kultúra része... Ezt bizonyították a végzősök is, de előbb még minikoncertet adott a Juventus Koncert Fúvószenekar dr. Friedrich András vezényletével, Tölli Balázs igazgató pedig megnyitotta a bált.


A tanártánc, amikor a tizenkettedikesek táncba viszik pedagógusaikat, szép hagyománya az iskolának, a palotást táncoló végzősöket nézni pedig mindig felemelő. Hogy mennyi munka van a könnyednek tűnő lépések és mozdulatok mögött, azt csak az tudja, aki már megtanulta.


És persze Németh József tánctanár, aki hosszú évek óta foglalkozik a licisták képzésével is. Idén is frenetikusra sikerült a szabadon választott közös koreográfia , a cowboy fiúkat és lányokat többször is visszatapsolta a közönség.

(Fotók a LIDISZ Facebook-oldalán!)