Vendégek az iskolában

Hetedikes és nyolcadikos diákokat látott vendégül a Líceum pénteken. Az Észak-dunántúli régióból érkező gyerekek nemcsak az iskolával, hanem robotikával és a laborral is ismerkedhettek.

A Líceumnak régi küldetése, hogy színvonalas oktatáshoz segítse nemcsak a soproni és a közelben élő gyerekeket, hanem a tágabb régió vidéki evangélikus diákjait is. Pénteken nagy csoportot várt az iskola Vas és Zala megyékből, sőt, még távolabbról is, sajnos a vendégek egy része a pandémiás helyzet miatt lemondta a látogatást.


Ám aki eljött, köztük soproni iskolák diákjai is, tartalmas napot töltöttek a Líceumban. Délelőtt Lang Ágota tanárnő tartott számukra előadást robotikáról, az alapokat meg is tanulták a vendégek. Az Öveges-program keretében kialakított Gombocz Endre Természettudományi Laborban Tölli Balázs igazgató is köszöntötte a csoportot. A gyerekek kicsit megszeppenve hallgatták, milyen jó helyre érkeztek és mi mindent nyújthat számukra az iskola, de biztosan jó érzéseikről számoltak be otthon a Líceummal kapcsolatban. Főleg, miután Zsuppán Sándor tanár úr izgalmas fizikai kísérletek sorába vonta be őket a jól felszerelt laborban. Kémiai kísérleteket is végezhettek Baczoniné Lukács Xenia vezetésével, a sulitúra, illetve az ebéd után pedig Simon Attila iskolalelkész beszélgetett a vendégekkel, akik megismerkedhettek iskolánk műemlék könyvtárával is, a nyomtatott és kézzel írt kincsekről dr. Szála Erzsébet, a könyvtár munkatársa adott ismertetőt.


A csoportban egészen messziről érkezettek is voltak, jöttek Marcaltőről, a Komárom-Esztergom megyei Császárról is. A kérdésre, hogy kik szeretnének majd a Líceumban tanulni, a csoport nagy része feltartotta a kezét. Pedig ez még a program elején volt...