Vendégségben a Virágfüzér Napköziben

A decemberi gálaműsorban szolgálatot vállaló licistákat látta vendégül márciusi ünnepén a sérült felnőttek közössége.

A Líceum adott otthont tavaly decemberben a Hova Tovább Közhasznú Alapítvány és a Soproni Szociális intézmény „Virágfüzér" Sérültek Napközi Otthona adventi műsorának, amelyben sérült fiatal felnőttek szerepeltek. A Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából rendezett gálaműsornak nemcsak helyet adott a Líceum, hanem segítőket is; közösségi szolgálatot vállaló licisták kísérték a vendégeket az épületben. Ezt a támogatást viszonozta a Virágfüzér Napközi Otthon közössége azzal, hogy az 1848-as szabadságharcra emlékező műsorukra meghívták a diákokat.


- Nagyon ügyesek voltak, érződött, hogy mindent beleadtak a műsorba és teljesen beleélték magukat a szerepükbe - mesélték a rendhagyó élményt később a licisták. Nyitottan, barátsággal fordultak a sérült felnőttek felé, akik mosolyukkal és hálás szeretetükkel viszonozták ezt a figyelmet.

- Érzékenyítésnek is tökéletes program volt. Gimnazistáink érző nyitottsággal fordultak a szereplők felé. Egészen megható volt a barátkozásuk - fogalmazott a licistákat kísérő Sztrókay Edit tanárnő.