Zenei élmény Doborjánban

Eduard Kutrovatz intendáns Gátas József líceumi öregdiák keresztül hívta Doborjánba egy igazi zenei csemegére a Líceum közösségéhez tartozókat. Harmincöten fogadták el az invitálást.

 A Líceum tanárainak, diákjainak és a szülőknek is szólt a doborjáni (Raiding) Liszt-centrum meghívása. Takács Andrea tanárnő szervezésében végül komoly delegáció indult Kirill Kobantschenko és a Radio String Quartet koncertjére. A líceumi zenebarátokat Eduard Kutrovatz a koncertház első emeletén lévő kék szalonban külön is köszöntötte, és előzetesen néhány mondatban összefoglalta az est programját.
Az első részben Bach g-moll hegedűszonátájának autentikus előadását hallgathatták meg Kirill Kobentschenko előadásában, majd a vonósnégyes különös, modern, olykor meglepő effektusokkal, fényjátékkal kiegészített előadásában csendült fel a mű.

 
Kirill Kobanchenko mester-hegedűművész, a Bécsi Filharmonikusok tagja és zseniális zenei határátlépő, aki Bach g-moll hegedűszonátáját eredeti, időtlen hangszerelésben mutatta be. A koncert második felében a Radio String Quartet a mestermű pilléreit vette elő, és saját hangzásaival, formáival és ötleteivel ötvözve egy egyedi hangzáskozmoszt hozott létre. A klasszikus zene kedvelői, a jazz rajongói, a popzene és az elektronikus zene rajongói egyaránt elmerülhettek ebben az időtlen muzsikában.