Mozgás szabadsága

A Líceum nemcsak egyedülálló múltjáról híres, és nemcsak jó közösségi élete miatt vonzó, hanem azok is a legjobb helyre érkeznek, akiknek életében a tanulás mellett a sport is fontos. Számtalan bajnokot adott már a Líceum a világnak!

Akkor is a legjobb helyre érkezel ide, ha élsportoló vagy, és az edzések, a szorgalmi időben megrendezett versenyek és bajnokságok időpontjait nehezen egyezteted össze az iskolai kötelezettségekkel. A Líceum rugalmasan kezeli ezeket a helyzeteket, s a diák érdekeit tartja szem előtt. Nyugodt lehetsz, itt partnerre találsz akkor is, ha mindenképpen nyerni akarsz az iskolán kívüli pályán is.

A Líceumban sok diák sportol; a legnagyobb létszámú közösség a kosarasoké, de járnak ide karatésok, teniszezők, vívók, triatlonosok, kerékpározók, úszók, focisták is. Közülük többen ráadásul kiemelkedő eredményeket értek és érnek el. Iskolánk büszkeségfalán évről évre gyűlnek a fényképek.

Ha a szabadidősportok érdekelnek inkább, jó hírünk van: évente egy-két alkalommal ausztriai vagy olaszországi sítábort szervez az iskola és vadvízi evezőtúrára is elviszi a jelentkező bátrakat. Természetesen szaktanári kísérettel, az oktatás lehetőségével biztosítjuk az utat. Az élmény garantált!

S ha mégis úgy gondolnád, hogy elég neked a mozgásból annyi, amennyi kötelező, akkor olyan izgalmas sportágakkal várunk, mint a vívás és a karate. Az edzéseket a Líceum tornatermében tartjuk, megspórolva még egy külön utat is.

Legyél bár sportoló vagy drukker, a Líceumban megtalálod a helyed!