Tapasztalás élménye

Van a Líceumnak valamije, ami senki másnak nincs a régióban: egy olyan természettudományi laborja, ahol a diákok állnak fehér köpenyben a Bunsen égők fölött, s persze értő pedagógusok irányításával maguk is dolgozhatnak a lombikok és kémcsövek között. Lehet ennek ellenállni?

Az Öveges program keretében kialakított Gombocz Endre Természettudományi Labor fantasztikus lehetőségekhez juttatta elsősorban a Líceum diákjait, de az egész régiót is. Partneriskolákból is fogadunk itt osztályokat, talán Te is jártál már itt és megtapasztaltad a kísérletezés izgalmait. A látványos órák nem klasszikus tananyagokat adnak át, hanem a kémia, a fizika, a biológia és a földrajz tudományterületeiről egy-egy téma összefüggéseire vezetnek rá. S ez bizony élmény!

A licisták persze abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy órarendjük szerint hetente akár többször is megfordulhatnak a laborban. Itt akkor is jól érzed magad, ha annyira nem erősséged a fizika vagy a kémia, mert itt a diák nem passzív nézője, hanem aktív résztvevője a kísérleteknek. Azt pedig ki nem élvezi, ha átalakíthatja az egyes anyagokat, tenyészetet nevelgethet a Petri-csészékben vagy éppen bibliai történeteket bizonyíthat a kémia eszközeivel?

De nemcsak ebben egyedülálló a Líceum természettudományos oktatása. A kisebbek igazi kertben ismerkedhetnek világunk zöld lényeivel, saját veteményed is lehet, ha velünk tartasz! A szakkörösök pedig nemcsak az ásót használják, hanem azt is, amit a Föld ad. A terményből és termésből bármi lehet, de főzhetsz szappant is, ha Téged az érdekel.

A természettudományok mindig hangsúlyosak voltak a Líceum életében, azok ma is, ezt minden diák megtapasztalhatja például a fenntarthatósági témahét során.

Iskolánk működésének évszázadai alatt számos tudóst adott az országnak, legyél Te a következő, aki innen indul a nagy felfedezések felé!

De ha csak szeretnél egy nagyot túrázni, akkor is jó helyre érkezel.

Köztünk a helyed!