A pénznek is van kultúrája

Világszerte előadásokat tartanak a héten pénzügyekről, vállalkozói ismeretekről a diákoknak. Magyarországon a tizedik Pénz7 kezdődött el. Évek óta csatlakozik a felvilágosító kampányhoz a Líceum is. Tudniillik a pénznek is van kultúrája.

Országszerte több ezer iskolában tartanak a héten rendhagyó, szakértő önkéntesekkel is támogatott tanórákat pénzügyi témakörben. A Líceumba dr. Tebeli Izabella, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. belső ellenőre "hozta el" a pénzügyi életleckéket. A fővárosi szakember a 10.C osztálynak tartott érdekes, interaktív órát fizetőeszközünkről, annak minél okosabb felhasználásáról és persze mindazokról a veszélyekről, amik a pénz világában mindennaposak.

Valutaváltás, hitelfelvétel, online bankolás, kártyás fizetés - mindez szóba került dr. Tebeli Izabella óráján, ahol kiderült egyrészt, hogy a licisták tájékozottak a témában, másrészt, hogy mindig van mit tanulni ezen a területen. A pénzügyi tervezés fontossága, a kiberbiztonság, az eladósodás veszélye, még a deficit fogalma is szóba került többek között. Az is kiderült, ki figyelt jól az előadáson, azt ugyanis egy kvíz zárta az elhangzottakról. Aki jól teljesített, azt ajándékkal honorálta az előadó. 

Teljes verzió