Kelet-Magyarországon jártak a zachoros licisták

A Zachor Alapítvány és a Líceum együttműködésének keretében Locsmándi Dániel igazgatóhelyettes és öt licista diák ezúttal Kelet-Magyarországgal ismerkedett.

A Zachor Alapítvány egy olyan civil oktatási szervezet, aminek programjain pedagógiai megközelítéssel, oktatási programokkal és kiadványokkal segítik a diákokat a múltról való ismeretek megszerzésében. A csatlakozó iskolák csoportjai érzékenyítő programokon is részt vesznek, hogy nyitottabbá váljanak a társadalmi kérdések és az elfogadás iránt. A Líceum már több programjukhoz is kapcsolódott - tavaly például egy kiállításuknak is helyet adott a gimnázium -, Locsmándi Dániel igazgatóhelyettes jóvoltából pedig a csatlakozó diákok már több helyszínen bejárhatták és megismerhették a zsidó emlékhelyeket. Nemrég Pécsett jártakde iskolánk is fogadta már az alapítványi csoportokat.


Locsmándi Dániel igazgatóhelyettes és öt diák ezúttal Kelet-Magyarországra utaztak. A többi csatlakozó csoporttal közösen ismerkedtek meg egy szolnoki szakközépiskolával, valamint egy kisvárdai, illetve nyíregyházi gimnáziummal is. Folytatódott a közös plakátkiállítás anyagainak készítése, és a kelet-magyarországi zsidó emlékeket is meglátogatták.